‘Een origineel eerbetoon aan ons cultureel erfgoed’

2016-banner-covers-rijtje-boeken

Het is een feestelijke traditie om elk jaar op 7 oktober, op de dag dat KLM in 1919 is opgericht, een nieuw Delfts blauw miniatuur toe te voegen aan de collectie KLM-huisjes. De souvenirs zijn een begrip onder internationale (zaken)reizigers en wereldwijd een geliefd verzamelobject. Minder bekend is dat de KLM-huisjes replica’s zijn van schitterende, vaak tot de verbeelding sprekende (grachten)huizen en nationale monumenten uit heel Nederland, naar een oorspronkelijk ontwerp van de grootste namen uit onze architectuurgeschiedenis. Het stijlvol vormgegeven koffietafelboek ‘Sterke Verhalen’ onthult de waargebeurde geschiedenis achter de gevels van ruim 100 bekende en onbekende monumenten.

‘Sterke Verhalen’ biedt een exclusief en intiem inkijk in het leven van de oorspronkelijke bewoners; van Nederlandse pioniers en avonturiers als Hendrick Hamel (de Nederlandse Marco Polo), Philipp von Siebold en Pieter de Marees tot en met innovatieve ondernemers en hun 17e-eeuwse start ups, maar ook oude Hollandse meesters als Rembrandt, Johannes Vermeer, Frans Hals en Ferdinand Bol en bekende historische figuren waaronder leden van de Koninklijke familie, Trijntje Keever (de reuzin uit Edam), de exotische dubbelspionne Mata Hari en Anne Frank. Het cadeauboek ‘Sterke Verhalen, alle geheimen achter de gevels van de KLM-huisjes’ heeft een hard cover, is rijk-geïllustreerd met ruim 1.800 foto’s, telt 432 pagina’s (inclusief het verhaal van het meest recente KLM-huisje 97) en heeft een aantrekkelijke prijs van 29,95 euro.

Voor meer informatie: http://kingdombythesea.nl/site/shop/

Limited Edition van porselein

Er is ook een exclusieve genummerde en gesigneerde Limited Edition in een beperkte oplage verkrijgbaar die gedrukt is op een luxe kwaliteit papier. De cover van deze bijzondere uitgave is gemaakt van echt porselein door Royal Delft. De afbeelding stelt ’s Lands schip Rotterdam, omringd door de Haringvloot’ voor en is geïnspireerd op een oorspronkelijk 17e-eeuws tegeltableau van de bekende maritieme schilder Cornelis Boumeester. Het kunstwerk is genummerd en ligt verzonken in de kaft van het boek. De Limited Edition gaat vergezeld van een certificaat van echtheid van Royal Delft, is verpakt in Japans zijdepapier en wordt geleverd in een luxe geschenkdoos. De prijs van de Limited Edition is 240 euro.

Voor meer informatie: http://kingdombythesea.nl/site/shop/

Daarnaast presenteren u met trots drie schitterende Engelstalige boeken over de verhalen achter de gevels van de KLM-huisjes:

‘Little Kingdom by the Sea, Secrets of the KLM Houses revealed’ heeft een handzaam pocket-formaat (14 x 10 x 4 cm), en telt 936 pagina’s in full color. De nieuwste editie (incl KLM-huisje No. 96) werd op 8 oktober 2015 gepresenteerd, met nieuwe en spraakmakende verhalen over de bewoners van de monumenten die model stonden voor de KLM-collectie. ‘Little Kingdom ‘ telt ongeveer 300 foto’s, plattegronden van Nederland, Amsterdam, Delft en Leiden met de locaties van alle huisjes, en een historische kroegentocht langs de vijftien oudste cafe’s van Amsterdam (van 1550 tot en met 1786). Het  boek heeft een adviesprijs van 18,95 euro. http://kingdombythesea.nl/site/shop/

‘Kingdom by the Sea, a Celebration of Dutch Cultural Heritage’ is een super-de-luxe koffietafelboek met een hard cover. Het is een compleet andere uitgave dan de Nederlandse titel, en verscheen op 8 oktober 2015 in het formaat 24 x 34 cm, in een stijlvolle vormgeving en met veel nieuwe foto’s. ‘Kingdom by the Sea’ is gedrukt op zwaar papier, met een blauw linnen cover met een stofomslag. De lezer maakt een reis door ruim 500 jaar geschiedenis en architectuur, met verhalen over bekende en onbekende bewoners van de monumenten die als inspiratiebron voor de KLM-huisjes hebben gediend. Onder hen zijn leden van ons koningshuis, pioniers als Hendrick Hamel en Herman Boerhaave, Rembrandt, Anne Frank, Mata Hari, de Nederlandse Marco Polo, Gerard Heineken en andere historische figuren. Het boek telt 448 pagina’s en is rijk geïllustreerd met vaak uniek beeldmateriaal. Uiteraard ontbreekt ook het meest recente KLM-huisje No. 96 niet. U kunt dit luxueuze koffietafelboek bestellen voor 69,95 euro via http://kingdombythesea.nl/site/shop/

Er is ook een Limited Edition van ‘Kingdom by the Sea’ (oplage 250 ex), met een unieke cover van flinterdun Delfts blauw porselein. Deze in de cover ingelegde tegel is gemaakt door de kunstenaars van het Europees Keramisch Werk Centrum in Oisterwijk (Brabant). De Limited Edition is genummerd en gesigneerd, en kost 240 euro. Deze uitgave kan besteld worden via http://kingdombythesea.nl/site/shop/ en wordt in een cadeaudoos persoonlijk bij u thuis afgeleverd.

Voor meer informatie over bovenstaande boeken, of andere vragen kunt u het formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terug naar home